Yhteistyössä:

Opas vanhemmille

Vanhempana Sinulla on varmasti paljon kysymyksiä Gyostage Lan- ja pelitapahtumasta johon lapsesi haluaa osallistua. Olemme koonneet tähän yleistä tietoa tapahtumasta; Mikä se on? Missä se järjestetään? Onko se turvallista?

Mistä oikein on kyse?

Verkkopelitapahtuma, eli lanit, on tapahtuma, johon samanhenkiset ihmiset kokoontuvat pelaamaan, kilpailemaan pelikilpailuissa ja viettämään aikaa yhdessä. Merkittävin ero kotona pelaamiseen on se, että tapahtumaan osallistumalla pääsee tapaamaan myös muita peleistä ja pelialasta kiinnostuneita. Tapahtuma tarjoaa lanittamisen lisäksi monenlaista oheisohjelmaa, joilla pyritään tavoittamaan kaikkia pelaamisesta kiinnostuneita, myös vanhempia ja kasvattajia.

Ketä siellä on?

Tapahtuma on Pohjois-Savon suurin pelitapahtuma ja laajalti tunnettu, joten kävijöitä saapuu ympäri Suomea. Pääosin kävijät ovat kuitenkin kuopiolaisia nuoria. Tapahtumalla on 13 vuoden suositusikäraja, ja toivomme sitä nuorempien tulevan esimerkiksi vanhempiensa kanssa tutustumaan tapahtumaamme. Pelinkehityksen ja retro-pelaamisen tiimoilta tapahtuma houkuttelee myös vanhempaa sukupolvea käymään Gyostagessa.

Missä se järjestetään?

Gyostage LAN-tapahtuma järjestetään Savonia-ammattikorkeakoulun Opistotien kampuksella, osoitteessa Opistotie 2, 70200 Kuopio.

Onko se turvallista?

Gyostage LAN on rajattu tapahtuma ja tapahtuman aikana Savonian Opistotien kampus on suljettu ulkopuolisilta. Järjestäjämme vastaavat siitä, että asiattomia ei liiku alueella tapahtuman aikana. Vaikka pyrimmekin tekemään parhaamme, että tapahtuma olisi turvallinen, on hyvä käydä läpi järjestyssäännöt sekä oheinen muistilista ennen tapahtumaa.

  • Nukkuminen: Tapahtumassa on järjestetty erikseen nukkumistilat, joita järjestäjät suosittelevat käytettäväksi.
  • Ruokailu: Tapahtumassa on kioski sekä ruokakoju, joilla käviöiden nälkä pyritään pitämään poissa. Tapahtuma-alueelta löytyy myös ruoanlämmitysmahdollisuus. Vanhempien olisi hyvä keskustella ennen laneja lastensa kanssa ja sopia, mikä on sopiva määrä kahvia tai energiajuomaa tapahtumassa.
  • Arvotavarat: Vaikka tavaroita ei aikaisemiin juurikaan ole hävinnyt, konepaikalle emme suosittele jättämään arvotavaroita vartioimatta. Olisi hyvä, jos kaverit katsoisivat tavaroiden perään lapsesi poistuessa konepaikaltaan.
  • Vakuutus: Kannattaa tarkistaa omasta vakuutusyhtiöstäsi mahdolliset toimintatavat, jos jotain yllättävää tapahtuu.
  • Säännöt: Tapahtuma on täysin päihteetön ja järjestyssäännöt löytyvät täältä. Ne on syytä käydä läpi ennen tapahtumaan osallistumista.

Miten saan lapseeni yhteyden tapahtuman aikana?

Lapseesi saat parhaiten yhteyden tapahtuman aikana puhelimitse.

Vastuuvapautus

Gyostage ei ole vastuussa lapsistanne. Järjestäjämme ovat kuitenkin velvollisia ottamaan teihin yhteyttä tilanteen vaatiessa. Emme myöskään vastaa laitevahingoista tapahtuman aikana (ukonilma, putoamiset jne.), ellei tapaukselle ole selkeää näyttöä, että vahinko on syntynyt meistä johtuvasta syystä.

GYOSTAGE V SAVON SUURIN LAN-TAPAHTUMA 13. - 15.10.2017
Savonia AMK, Opistotie 2, Kuopio